EBAY GUIDE

Jeg har efterhånden fået rigtig mange spørgsmål om eBay, så jeg tænkte, at det ville være passende, hvis jeg oprettede en side her, så I kunne få svar på alle jeres spørgsmål! :-) Ebay kan godt virke som en overskuelig jungle, men når man først har sat sig ind i det, er det meget ligetil!

Hvordan tilmelder man en bruger på eBay?
Det er helt gratis at oprette en bruger på ebay! Gå ind på www.ebay.com / www.ebay.co.uk og klik øverst i venstre hjørne, hvor der står "register". Her skal du udfylde din kontaktinfo og acceptere betingelserne. Du vil nu få en mail om at aktivere din bruger på ebay! Når du har aktiveret din bruger, vil du komme til en velkomstside, hvor du nu har mulighed for at oprette en Paypal konto ved at indtaste kontooplysninger. Du vil fremover betale via Paypal, som beskytter dine kontooplysninger, og du behøver nu ikke at indtaste dit kortnummer, hver gang du handler. Du skal bare trykke "buy it now" eller "place a bid", når du vil købe en vare. Når du har købt varen, skal du efterfølgende betale, og det er rigtig simpelt, når man er i gang! Men det kan være ret farligt, fordi man ikke længere skal igennem hele processen med at indtaste adresseoplysninger + kortnumre, som man skal på andre webshops ;)

Hvor sikkert er det at købe ting på eBay?
Det er meget sikkert at handle på eBay. Det er det først og fremmest, fordi man handler via Paypal, som er et meget nemt og professionelt system at handle igennem. For det andet kan man altid skrive til sælgeren, hvis man ikke har fået sin vare endnu - og de besvarer altid ens beskeder, fordi de går meget op i serviceniveauet. Hver gang man handler på ebay, bedømmer man nemlig hinanden som køber og sælger. Det betyder også, at du kan tjekke sælgerens feedback/rang. Hvis der er en guldmedalje, og sælgeren har næsten 100% positiv feedback, indikerer det, at sælgeren er reel og yder en god service.

Hvordan kommer man igang?
Det kan sommetider godt tage pustet af én at søge rundt på eBay, fordi der sælges rigtig, rigtig mange ting derinde. Det vil derfor være en rigtig god idé at være specifik i din søgning, så du kommer tættere på, hvad du søger. Vær så præcis som muligt og beskriv varen med mange adjektiver. Når du søger på en taske med frynser, så skriv fx "black fringle bag women shoulder" eller hvis du søger shorts med nitter, så skriv "women shorts studs denim". Prisen står som regel i dollars eller pund, så skriv eventuelt prisen ind i feltet på www.valutaomregner.dk for at finde ud af, hvad det svarer til i danske kroner.

Hvad skal man være opmærksom på?
Told og ekstra gebyrer: Når man køber varer over 80 kroner uden for EU, kan man risikere at skulle betale told, moms og importgebyr. Man kan regne ud, hvad man vil skulle betale i told og andre gebyrer på www.toldpriser.dk/toldberegner. Et lille tip er at skrive til sælgeren, at de skal markere pakken som "gave", hvis man gerne vil undgå at betale for told osv. Mange sælgere gør det i forvejen for deres europæiske kunder, men skriv for en sikkerhedsskyld. Men hvis man handler inden for EU, skal man ikke bekymre sig om told osv. Det er derfor en god idé at tjekke, hvor sælgeren er fra, hvis man ikke vil risikere told.

Leveringstid: Hvis sælgeren sender varen fra Asien, kan det godt tage lang tid, før man får varen. Det er meget forskelligt fra sælger til sælger, vare til vare. Jeg har oplevet alt fra 1,5 uge til to måneder, så det er meget forskelligt. Der er nogle sælgere, der yder den ekstra service, at der er trackingnummer på pakken, så man kan spore den og se, hvor langt den er.

Prisen: Der er mange sælgere, der sælger de samme varer til forskellige prisklasser. Det er derfor en god idé at tage dig tid til at se, om du ikke kan finde varen billigere, fordi det kan man som regel ALTID. Når du søger på en specifik ting, så marker at du vil sortere efter "price + shipping: lowest first". På denne måde kan du spare penge! Husk at gøre det hver gang for at få mest ud af eBay!

Til sidst vil jeg bare sige PAS PÅ!
Man kommer til at bruge aaaalt for mange penge, når man først er kommet igang ;) Og så er det ofte en TIDSRØVER, men man kan virkelig finde de fineste ting på eBay, så det gælder bare om at springe ud i det! Håber I kunne bruge guiden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...